Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ ΕΛΛΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗ Λ.Δ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, 2.09.1952

Το υπουργικό Συμβούλιο της Λ.Δ. της Βουλγαρίας και η Κ.Ε. του ΚΚ Βουλγαρίας έβγαλαν απόφαση για ελάττωση από 1-9-52 των κρατικών λιανικών τιμών στα προϊόντα διατροφής και στα εμπορεύματα πλατιάς κατανάλωσης.

Αυτή η νέα, δεύτερη στη φετινή χρονιά, ελάττωση των τιμών γίνεται πάνω στη βάση των επιτυχιών που σημείωσε η λαϊκή οικονομία της χώρας, λέει η απόφαση.

Οι τιμές στο ψωμί και στα άλευρα ελαττώθηκαν σχεδόν κατά το 1/3. Στο γάλα και στα γαλακτερά από 10-18%. Στο λάδι και στο βούτυρο απο 6-14%. Σημαντικά ελαττώθηκαν οι τιμές στο κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά, στα φρούτα, τη ζάχαρη, στα βαμβακερά, μεταξωτά, και μάλλινα υφάσματα. Στα υποδήματα, ραδιόφωνα, ποδήλατα. Κατά μέσο όρο 12% ελαττώθηκαν οι τιμές στα βιβλία.

Σ' αποτέλεσμα της νέας ελάττωσης των τιμών, οι εργαζόμενοι της Βουλγαρίας κερδίζουν 1 δισεκατομμύριο 250 εκατομμύρια λέβα. Μαζι με τα 800 εκατομμύρια λέβα που είχαν κερδίσει το Μάη σ' αποτέλεσμα της κατάργησης των δελτίων και της ελάττωσης των κρατικών λιανικών τιμών, ο πληθυσμός κερδίζει συνολικά απ' την ελάττωση των τιμών 2 δισεκατομμύρια 500 εκατομμύρια λέβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου