Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΟΒ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΕΕ ΜΑΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, 6-2-1952, ΠΟΛΩΝΙΑ

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΟΒ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΕΕ ΜΑΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ


ΡΕΕ 4. Ο αναπληρωτής του αρχηγού της αντιπροσωπείας της Σοβιετικής Ένωσης στην ΣΤ! σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΕΕ, Μάλικ, απηύθυνε προχθές στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΕΕ, Νέρβο, επιστολή που ανάμεσα στ' άλλα λέει:
Κύριε πρόεδρε,
Ομάδα ελλήνων πατριωτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο στη δίκη των 93 έστειλαν στον υπουργό των εξωτερικών της σοβιετικής ένωσης το ακόλουθο τηλεγράφημα:
Οι υπογεγραμμένοι καταδικαστήκαμε σε θάνατο από το έκτακτο στρατοδικείο της Αθήνας με τη δίκη που είναι γνωστή σαν υπόθεση Μπελογιάννη.
Η κυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά στον ελληνικό λαό να δώσει γενική αμνηστία και να πάρει ιδιαίτερα μέτρα υπέρ των πολιτικών της αντιπάλων που καταδικάστηκαν από τα έκτακτα στρατοδικεία. Όμως θέλοντας στην πραγματικότητα να τους εξοντώσει χρησιμοποίησε νέο μέσο. Η κυβέρνηση εκτελώντας τις υποδείξεις του έλληνα αντιπροσώπου στον ΟΕΕ Κύρου και του υπουργού της άμυνας Σακελλαρίου ετοίμασε ενάντιά μας νέα κατηγορία επί κατασκοπεία. Και έχει σκοπό να μας καταδικάσει σε θάνατο και έπειτα να μας τουφεκίσει σαν κατασκόπους.
Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στις νέες μέθοδες της ελληνικής κυβέρνησης που εφαρμόζονται για την εξόντωση και την καταδίωξη των πολιτικών της αντιπάλων και σας παρακαλούμε εν ονόματι του στοιχειώδους ανθρωπισμού να υψώσετε φωνή διαμαρτυρίας και να βοηθήσετε στην αποτροπή του νέου αυτού εγκλήματος ενάντια στους έλληνες πατριώτες τους συνεπείς αγωνιστές για το θρίαμβο των αρχών της δημοκρατίας και της λευτεριάς.
Νίκος Μπελογιάννης, Στέργιος Γραμμένος, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, Δημήτριος Καλοφωληάς, Έλλη Ιωαννίδου, Δήμητρα Γιωργιάδου.
Όπως είναι γνωστό απτόν τύπο τηλεγραφήματα με το ίδιο περιεχόμενο στάλθηκαν απ' τους παραπάνω έλληνες πατριώτες και στους υπουργούς των εξωτερικών της Αγγλίας και της Γαλλίας στη γραμματεία του ΟΕΕ, στην αγγλική ένωση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην επιτροπή των δικαιωμάτων του ανθρώπου στον ΟΕΕ.
Απτό παραπάνω κείμενο του τηλεγραφήματος φαίνεται ότι οι επίσημες διαβεβαιώσεις που έκανε ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στις 20 και 23 του Νοέμβρη 1951 στη συνεδρίαση της ειδικής πολιτικής επιτροπής της ΣΤ! συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΕΕ για τους έλληνες πατριώτες που έστειλαν το τηλεγράφημα, ότι δηλαδή δεν απειλούνται να εκτελεστούν και ότι όλοι εμπίπτουν στα μέτρα ειρηνεύσεως που πήρε η ελληνική κυβέρνηση, στην πραγματικότητα απέβλεπαν μόνο στο να εξαπατήσουν τον ΟΕΕ και την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Το παραπάνω τηλεγράφημα μαρτυρεί ακόμα ότι ενάντια σ' αυτούς τους έλληνες πατριώτες ετοιμάζεται νέα δικαστική σκηνοθεσία «επί κατασκοπεία» και η ζωή τους εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ύστερα απ' αυτά που αναφέρθηκαν σας παρακαλώ κύριε πρόεδρε έχοντας υπόψη την ανθρωπιστική στάση της Γ! Και Δ! γενικών συνελεύσεων για την υπεράσπιση των θυμάτων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα να πάρετε δια του ΟΕΕ όλα τα απαραίτητα επείγοντα μέτρα για τη σωτηρία της ζωής αυτών των ελλήνων πατριωτών.
Σας παρακαλώ ακόμη να πάρετε μέτρα για να εκδοθεί αυτό το γράμμα σαν ντοκουμέντο της γενικής συνέλευσης και να μοιραστεί σ' όλες τις αντιπροσωπείες της ΣΤ! συνόδου της γενικής συνέλευσης.

ΜΑΛΙΚ
αναπληρωτής του αρχηγού της αντιπροσωπείας της Σοβ. Ένωσης στην ΣΤ! σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου